Recreatiewoning verzekering

De laagste premie en beste voorwaarden voor jouw recreatiewoning

Deze verzekering vergelijken en sluiten?

Klik hier

Op zoek naar de goedkoopste Recreatiewoningverzekering Verzekering? Dan zit je goed bij Compleet-Verzekerd.nl. Maak gratis en vrijblijvend een offerte aan voor een verzekering voor uw Recratiewoning. Onze verzekering kent vele voordelen. Zo is het mogelijk om direct met 25% korting te beginnen.

Een recreatiewoning vertegenwoordigt vaak een aanzienlijke waarde net als een woning, dat als hoofdverblijf dient. Ook voor een recreatiewoning geldt dat er schade aan het pand of aan de inboedel kan ontstaan door onvoorziene omstandigheden als brand, storm en inbraak. Het is dan ook zeker verstandig om een recreatiewoningverzekering af te sluiten zoals een opstalverzekering voor het pand zelf en een inboedelverzekering voor de huisraad.

alt

Recreatiewoningverzekering: opstal

Met de recreatiewoningverzekering wordt een opstalverzekering bedoeld, waarmee schade wordt gedekt die aan het pand wordt toegebracht als gevolg van een inbraak, storm of brand. Dit betreft de zogenaamde basisdekking, die verder uitgebreid kan worden om ook dekking te bieden aan andere risico's. De recreatiewoningverzekering als opstalverzekering is verplicht indien er een hypotheek op de recreatiewoning rust. De basisdekking van de recreatiewoningverzekering kan worden uitgebreid met dekking tegen risico's als schade door smeltwater, regen, water dat uit de waterleiding het huis binnenstroomt en aanrijdingen. De meest uitgebreide dekking van een recreatiewoning heeft betrekking op alle plotselinge gebeurtenissen, die onvoorzien zijn. Overigens kunnen bij de verzekeringsmaatschappijen onderling verschillen worden aangetroffen met betrekking tot de uitgebreidheid van de dekking, de premies en het eigen risico en kunnen er ook bijzondere voorwaarden gelden. Bijvoorbeeld als er een recreatiewoning wordt verzeker met de meest uitgebreide dekking, dient de recreatiewoning van steen te zijn gebouwd en voorzien te zijn van een houten dakbedekking. Ook kunnen de verzekeringsmaatschappijen gebruik maken van uitsluitingen zoals houten recreatiewoningen die zich bevinden op onbewaakte terreinen of recreatiewoningen op het strand.

Recreatiewoningverzekering: inboedel

Net als in een woning die als hoofdverblijf dient, is er ook bij een recreatiewoning sprake van inboedel, waartoe onder meer alle meubels, keukengerei, tuinmeubelen en fietsen behoren. De inboedel kan worden meeverzekerd bij het afsluiten van een recreatiewoningverzekering. Er wordt dan onder meer dekking geboden aan de financiële gevolgen die ontstaat als gevolg van inbraak in de recreatiewoning. De inboedel is verzekerd tegen gelijke risico's als waartegen de recreatiewoning zelf verzekerd is. De recreatiewoning kan dus verzekerd worden voor de opstal en de inboedel en ondergebracht worden in een recreatiewoningverzekering.

Verzekeringsgebied recreatiewoning

De dekking van de recreatiewoningverzekering kan zich uitstrekken tot over de landsgrenzen. Het verzekeringsgebied van de recreatiewoning kan daarbij afhankelijk zijn­ van de uitgebreidheid van de dekking. De meest uigebreide dekking, die ook wel de alle gevaren dekking wordt genoemd, kent bijvoorbeeld een verzekeringsgebied in Nederland, Luxemburg, België en honderd kilometer landinwaarts in de Duitsland vanaf de Nederlandse grens gerekend. Het is verstandig om de dekkingsvoorwaarden en het verzekeringsgebied van de recreatiewoning bij meerdere verzekeringsmaatschappijen door te nemen, omdat er wel verschillen kunnen zijn.